Вопрос читателя:

Какие молитвы существуют для людей, которые стали жертвами бесовского действия, от которого на душе стало плохо? Например, отец насиловал свою дочь, когда та была ребенком. Словом, речь о сексуальных преступлениях.

Сергей

Отвечает протоиерей Александр Овчаренко:

Сергей, я немного не понял пример, который Вы присоединили к вопросу.

Советовать в таком деле можно только конкретному человеку и лицом к лицу, а когда это просто «например», то это будет неправильно.

Опять же, непонятно, за кого вы спрашиваете — за жертву или преступника? Поэтому комментировать пример я не буду. Сексуальными преступлениями занимается полиция. А жертвы этих насилий должны пройти реабилитацию у психологов. И если человек православный, то он должен регулярно причащаться, будь он жертвой или преступником. Преступнику нужно покаяться в том, что он совершил. Жертве — максимально прийти в себя. Вся прочая конкретика — для личного разговора с духовником, который подскажет, что поможет восстановиться данному человеку.

Что же касается вопроса, какую читать молитву людям, «ставшим жертвами бесовского действия», для этого тоже необходимы подробности, чтобы понять, вследствие чего произошли эти действия. Личные грехи и страсти? Или это что другое?

Молитв от нечистой силы довольно много. Общий совет для всех — есть 90 псалом, есть замечательная молитва Животворящему Кресту «Да воскреснет Бог» (начало которой совпадает с текстом псалма 67), есть акафист и канон святым священномученику Киприану и мученице Иустины. Также есть сугубые «Молитвы, при нападении нечистой силы творимые».

Например, такие:

Псалом 67

Да воскре́снет Бо́г, и расточа́тся врази́ Его́, и да бежа́т от лица́ Его́ ненави́дящии Его́. Я́ко изчеза́ет ды́м, да изче́знут: я́ко та́ет во́ск от лица́ огня́, та́ко да поги́бнут гре́шницы от лица́ Бо́жия: а пра́ведницы да возвеселя́тся, да возра́дуются пред Бо́гом, да насладя́тся в весе́лии. Воспо́йте Бо́гу, по́йте и́мени Его́: путесотвори́те возше́дшему на за́пады, Госпо́дь и́мя Ему́: и ра́дуйтеся пред Ни́м. Да смяту́тся от лица́ Его́, Отца́ си́рых и судии́ вдови́ц: Бо́г в ме́сте святе́м Свое́м. Бо́г вселя́ет единомы́сленныя в до́м, изводя́ окова́нныя му́жеством, та́кожде преогорчева́ющыя живу́щыя во гробе́х. Бо́же, внегда́ исходи́ти Тебе́ пред людьми́ твои́ми, внегда́ мимоходи́ти Тебе́ в пусты́ни, земля́ потрясе́ся, и́бо небеса́ ка́нуша от лица́ Бо́га Сина́ина, от лица́ Бо́га Изра́илева. До́ждь во́лен отлучи́ши, Бо́же, достоя́нию Твоему́, и изнемо́же, Ты́ же соверши́л еси́ е́. Живо́тная Твоя́ живу́т на не́й: угото́вал еси́ бла́гостию Твое́ю ни́щему, Бо́же. Госпо́дь да́ст глаго́л благовеству́ющым си́лою мно́гою: Ца́рь си́л возлю́бленнаго, красото́ю {ра́ди красоты́} до́му раздели́ти коры́сти. А́ще поспите́ посреде́ преде́л, криле́ голуби́не посре́брене, и междора́мия ея́ в блеща́нии зла́та: внегда́ ра́знствит Небе́сный цари́ на не́й, оснежа́тся в селмо́не. Гора́ Бо́жия, гора́ ту́чная, гора́ усыре́нная, гора́ ту́чная. Вску́ю непщу́ете, го́ры усыре́нныя? гора́, ю́же благоволи́ Бо́г жи́ти в не́й: и́бо Госпо́дь всели́тся до конца́. Колесни́ца Бо́жия тма́ми те́м, ты́сяща гобзу́ющих: Госпо́дь в ни́х в Сина́и во святе́м. Возше́л еси́ на высоту́, плени́л еси́ пле́н: прия́л еси́ дая́ния в челове́цех, и́бо не покаря́ющыяся, е́же всели́тися. Госпо́дь Бо́г благослове́н, благослове́н Госпо́дь де́нь дне́: поспеши́т на́м Бо́г спасе́ний на́ших. Бо́г на́ш Бо́г е́же спаса́ти: и Госпо́дня, Госпо́дня исхо́дища сме́ртная. Оба́че Бо́г сокруши́т главы́ враго́в Свои́х, ве́рх вла́с преходя́щих в прегреше́ниих свои́х. Рече́ Госпо́дь: от Васа́на обращу́, обращу́ во глубина́х морски́х: я́ко да омо́чится нога́ твоя́ в кро́ви, язы́к пе́с твои́х от вра́г от него́. Ви́дена бы́ша ше́ствия Твоя́, Бо́же, ше́ствия Бо́га моего́ Царя́, и́же во святе́м. Предвари́ша кня́зи бли́з пою́щих, посреде́ де́в тимпа́нниц. В це́рквах благослови́те Бо́га, Го́спода от исто́чник Изра́илевых. Та́мо Вениами́н юне́йший во у́жасе, кня́зи Иу́довы влады́ки и́х, кня́зи Завуло́ни, кня́зи Нефѳали́мли. Запове́ждь, Бо́же, си́лою Твое́ю: укрепи́, Бо́же, сие́, е́же соде́лал еси́ в на́с. От хра́ма Твоего́ во Иерусали́м Тебе́ принесу́т ца́рие да́ры. Запрети́ звере́м тро́стным: со́нм юне́ц в ю́ницах людски́х, е́же затвори́ти искуше́нныя сребро́м: расточи́ язы́ки хотя́щыя бра́нем. Прии́дут моли́твенницы от Еги́пта: Ефио́пиа предвари́т ру́ку свою́ к Бо́гу. Ца́рства земна́я, по́йте Бо́гу, воспо́йте Го́сподеви, возше́дшему на Небо небесе́ на восто́ки: се́, да́ст гла́су Своему́ гла́с си́лы. Дади́те сла́ву Богови: на Изра́или велеле́пота Его́, и си́ла Его́ на о́блацех. Ди́вен Бо́г во святы́х Свои́х: Бо́г Изра́илев, то́й да́ст си́лу и держа́ву лю́дем Свои́м. Благослове́н Бо́г.

Псалом 90

Живы́й в по́мощи Вы́шняго, в кро́ве Бо́га Небе́снаго водвори́тся, рече́т Го́сподеви: Засту́пник мо́й еси́ и Прибе́жище мое́, Бо́г мо́й, и упова́ю на Него́. Я́ко То́й изба́вит тя́ от се́ти ло́вчи и от словесе́ мяте́жна: плещма́ Свои́ма осени́т тя́, и под криле́ Его́ наде́ешися: ору́жием обы́дет тя́ и́стина Его́. Не убои́шися от стра́ха нощна́го, от стрелы́ летя́щия во дни́, от ве́щи во тме́ преходя́щия, от сря́ща {от нападе́ния} и бе́са полу́деннаго. Паде́т от страны́ твоея́ ты́сяща, и тма́ одесну́ю тебе́, к тебе́ же не прибли́жится: оба́че очи́ма твои́ма смо́триши и воздая́ние гре́шников у́зриши. Я́ко Ты́, Го́споди, упова́ние мое́: Вы́шняго положи́л еси́ прибе́жище твое́. Не прии́дет к тебе́ зло́, и ра́на не прибли́жится телеси́ твоему́ {селе́нию твоему́}: я́ко А́нгелом свои́м запове́сть о тебе́, сохрани́ти тя́ во все́х путе́х твои́х. На рука́х во́змут тя́, да не когда́ преткне́ши о ка́мень но́гу твою́: на а́спида и васили́ска насту́пиши, и попере́ши льва́ и зми́я. Я́ко на Мя́ упова́, и изба́влю и́: покры́ю и́, я́ко позна́ и́мя Мое́. Воззове́т ко Мне́, и услы́шу его́: с ни́м е́смь в ско́рби, изму́ его́ и просла́влю его́: долгото́ю дни́й испо́лню его́ и явлю́ ему́ спасе́ние Мое́.

Молитва от чародейства:

Го́споди Иису́се Христе́, Сы́не Бо́жий, огради́ мя святы́ми Твои́ми А́нгелы, моли́твами Всепречи́стыя Влады́чицы на́шея Богоро́дицы и Присноде́вы Мари́и, си́лою Честна́го и Животворя́щаго Креста́, свята́го архистрати́га Бо́жия Михаи́ла и про́чих Небе́сных сил беспло́тных, свята́го проро́ка, Предте́чи и Крести́теля Госпо́дня Иоа́нна, свята́го апо́стола и евангели́ста Иоа́нна Богосло́ва, священному́ченика Киприа́на и му́ченицы Иусти́ны, святи́теля Никола́я, архиепи́скопа Мир Лики́йских, Чудотво́рца, святи́теля Льва, епи́скопа Ката́нскаго, святи́теля Ники́ты Новгоро́дскаго, святи́теля Иоаса́фа Белгоро́дскаго, святи́теля Митрофа́на Воро́нежскаго, преподо́бнаго Се́ргия, игу́мена Ра́донежскаго, преподо́бных Зоси́мы и Савва́тия Солове́цких, преподо́бнаго Серафи́ма Саро́вскаго, Чудотво́рца, святы́х му́чениц Ве́ры, Наде́жды, Любо́ви и ма́тери их Софи́и, свята́го му́ченика Три́фона, святы́х и пра́ведных богооте́ц Иоаки́ма и А́нны и всех святы́х Твои́х, помози́ мне, недосто́йному рабу́ Твоему́ (имя молящегося), изба́ви мя от всех наве́т вра́жиих, от вся́каго зла, колдовства́, волшебства́, чароде́йства и от лука́вых челове́к, да не возмо́гут они́ причини́ти мне нико́его зла. Го́споди, све́том Твоего́ сия́ния сохрани́ мя зау́тра, и полу́дне, и ве́чер, и на сон гряду́щаго и си́лою благода́ти Твоея́ отврати́ и удали́ вся́кая зла́я нече́стия, де́йствуемая по науще́нию диа́вола. А́ще ко́е зло замы́слено или соде́лано е́сть, возврати́ его́ па́ки в преиспо́днюю. Я́ко Твое́ е́сть ца́рство, и си́ла, и сла́ва, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха. Ами́нь.

Задать вопрос священнику
Вы хотите задать вопрос священнику? Для начала рекомендуем проверить, нет ли уже опубликованного ответа на аналогичный вопрос.
Задать вопрос
0
1
Сохранить
Поделиться: